21 sep. 2010

Dagens PC...

Ja jag måste bara få ur mig lite till...
Idag skulle jag logga in på siten www.skola.nu på jobbet, bara för att kolla lite kurser och så...Detta då givetvis från min jobb PC... Tanken på att detta inte skulle gå smärtfritt slog mig aldrig och döm av min förvåning när det blev tvärstopp???

Studera.nu är svenska högskoleverkets egna hemsida där alla som vill studera loggar in, söker kurser, kollar intagning osv... ja ni fattar, en statlig übersäker sida...

Min PC lämnade följade meddelande:

Denna sida är inte säker...bla...bla...bla..

Valmöjligheterna var:
1: ta mig härifrån
2: jag tar risken

Jag valde alternativ nummer 2...

Nu fick jag alltså hämta hem certifikatet och godkänna ett undantag... svara på fler säkerhetsfrågor till förbannelse... typ, vilken färg har Bill Gates på strumporna idag? Varför kraschar Windows 7 så ofta? Är du säker på att du INTE är ett spam?
Är du säker på att du INTE är ett virus...

Efter denna rigorösa säkerhetsutfrågning kom jag äntligen fram till slutet.... YES!! tänkte jag nu jäklar är jag snart i mål...eller... nej just det ja... Det spelar ingen roll om du godkänner Faan och hans moster för PC:n hade ju bestämt sig ändå för att "detta var ju en osäker sida" Hahahahaha... Tre gånger försökte jag ta mig igenom detta trassel för att tillsist inte ens få valmöjligheten att godkänna certifikatet??!! HAHAHAHAHA!!! Utan sidan var bara helt enkelt inte tillförlitlig och det var bara att ta mig härifrån som var kvar som alternativ :)

Man undrar ju vad den tänkte: OOOOOh shiit... hon ska nog kolla in någon hackerkurs och börja programmera virus för mig!!! Damn... nej det tänker jag sätta stopp för... Hur ska jag göra?? Jo, nu vet jag, jag säger att sidan inte är tillförlitlig....hehehe...

En kollega påstod att det inte är datorns fel utan webbläsarens...men jag köper inte det för jag använder firefox både Mac:en och på PC:n och här på min älskade Mac så bara funkar det... Preciiiiis om vanligt :)

Nä nu ska jag vika tvätt och mäta köksbänken :)

Ha en bra kväll...

Genus pedagogik...

Tänkte göra ett litet inlägg från mina upplevelser i Fredags... Skrev inte då iochmed att min mormor låg inför döden och detta då upptog det mesta av mina tankar men nu är det dags.

I fredags var vi iväg med jobbet på en filmdag med genusinriktning. Detta kunde varit otroligt intressant och delvis var det oxå det.
Men... givetvis måste jag ju kommentera de två "fantastiska" genus pajaser som höll första föreläsningen... Det var två personer från Pedagogiska institutet i Malmö... En svenska och en Brittisk man... som gärna hade fått prata engelska, det hade varit lättare att förstå vad han sa... Han var en sämre kopia av Tony Erwing och iochmed att genus är ett vidare ämne än Let´s dance och footblads, strecka knena osv...
Nåja, nog med sågningen angående uttal :) Nu till det väsentliga i frågan.

De började föreläsningen med att visa en film... Grodan... Tyvärr kan jag inte länka till denna "djupa" och mångfasetterade genusfilm... Men jag gör en snabb resumé av den.
Den handlar om en förskoleklass som ska spela teater, barnen och den manliga läraren befinner sig i en teaterlokal där det förbereds med kostym och rekvisita. Givetvis är barnen i de stereotypiska könsrollerna som prinsar och prinsessor... Läraren bara osar stereortypisk man som tycker att flickor ska vara söta och pojkar starka och modiga. En lite tjej vill hellre ha ett svärd och möts då av kommentarer som, nej men du är ju prinsessa du ska ju ha glitter... osv, jag ska inte ödsla tid på att beskriva detta ni innehar ju tillräckligt med intelligens för att förstå konceptet :)
Kontentan av filmen är att den är väldigt enspårig utan utrymme för fler än en tolkning av den... fantastiskt bra när man ska diskutera så enkla frågor som genus...
De berättade att de varit ute i en skola och visat filmen samt att personalen blivit eld och lågor och de hade åkt tillbaka för fler disskusioner... inte mer än... 7 gånger :O!!! Alltså jag är full av beundran hur denna film lyckats väcka så många frågor att det krävdes SJU tillfällen för att komma igenom den!!!

Själv tyckte jag den var mest pinsam och ställde därför den adekvata frågan:
Hur kommer det sig att ni valt en sådan här endimensionell film?

Då svarade mannen, som alltså står framme och föreläser om könsroller, jämlikhet och förutfattade meningar följande...
Jo, ja, den är ju kanske lite övertydlig...hehehe... men det är ju för att...bla...bla...bla..
Efter en utläggning av taskigt uttal och klicheér så sa han:
Ja du kommer säkert ha samma kritik mot nästa film vi ska se...
WTF!!!! Hur i helvete kan han veta det??! Det ääääär sååååå sköööönt med folk som vet vad jag kommer tycka om saker som jag aldrig sett...framförallt när han "kännt mig" i typ EEEEEEEN mening... Snacka om att inte falla in i könsrollen uppfostrande man... HAHAHAHAHAHA...lilla flicka jag vet nog hur DU fungerar.... OOOOOh Myyyy God!! Jag nästan dog :)

Ja, ja så kan det gå :) Jag tyckte filmen var riktigt bra och där såg man verkligen hur duktig han var på att läsa av folk...

Nä nu ska jag sluta kräkas på människor som inte kan försvara sig :)

Skulle bara vilja dela med mig av dagens talare... kanske kunde genuspedagogen få några retoriska tips...



Hahahahaha... fram för flera fornminnen som är skapade av svenskar... typ Halloween!!! Fyyyy faaaan vilka dårar det finns i vårt vackra land...

Ha det gott...