4 nov. 2010

Äntligen bilder från Tromtö...

Nu har jag äntligen fått några bilder från min ridtur...två eller tre sedan :) På Tromtö naturreservat :)
Jag och Ruby i fantastiska höstvädret :)

Åsså Pebblan oxå :)

Liiite närmare :)


En stycken bortglömd hund... Näääää inte Pebblan inte :)

Enjoy....

Hos tandläkaren med Ruby...

Japp idag begav det sig, till Torsås och hästtandläkaren Linda Dunbäck... Hon är suverän på tänder och jag fick mycket klarhet i Rubys ätsvårigheter :) Hon har nu tappat/dragit ut tre av fyra tänder som skulle tappats förra året...typ. Sen har hon en tand i höger nederkäken som viker ut sig mot kinden, alltså inte strippar utan vill inte växa rakt i tandraden. Dessutom har hon ju ganska kort huvud och därigenom kort käke... så det kommer bli trångt när sista kindtanden ska fram. Överlag är hennes tänder och tandbytena sena men å andra sidan så har vi ju nu koll på detta. Hon har en del mellanrum mellan mjölktänderna och där samlas foder och gottar sig...blääääääää :) Nåja, när vi tittade på bilder från när hon precis kom och nu så har hon lagt på sig säkert 30-50 kg... Så jag behöver nog inte oroa mig över att hon ska svälta ihjäl. Man blir ju bara lite pjoskig när man har en liten lockmanig prinsessa :) Hur som, så är det återbesök i januari för att kolla upp hennes tänder och hur de tappas eller inte tappas. Dessutom hittade jag en lite knöl i lanen i underkäken så den ska vi oxå kolla upp då, det kan vara ytterligare en varg eller kanintand... Vi diskuterade den mat hon får och hur ridningen går och det var skönt att höra att Linda tyckte jag gjorde helt rätt och att jag tänker rätt med hennes utbildning och hennes foderstat. Det är inte så mycket mer att göra än att stå ut med diarré häst tills tänderna är klara. Ändå är det alltid skönt att rådfråga en veterinär om detta, jag blir gärna lätt lite hypokondriker för jag vill verkligen inte att det ska gå illa med denna lilla fantastiska häst.

Men återigen så blir jag alldeles kär i denna underbara lilla sessa, hon har ju inte åkt transport mer än ner hit från Tidaholm när jag hämtade henne och hon bara klev in :) wiiiiii.... Såååå duktig. Sen klev hon ur lugnt och sansat oxå. Och utan mankemang klev hon in i ett nytt stall och in i på undersökningsplatsen, hon var hur lugn som helst under hela undersökningen.

När hon skulle på transporten igen efter tandbesöket var det dock lite motsträvigt... Njaaaa... sa hon i typ fem minuter innan hon traskade in :) Hon står som ett ljus fast hon var ganska svettig när vi kom fram :) Men ändå, hon bara gör det, jag blir så stolt över henne.

När jag kom hem så hade Ajje och Tommy totalt demolerat köket och just nu ser det ut som en betongbunker fylld med skräp :) Jösses vad gott det ska bli med nytt kök...

Nä alla goa människor därute, nu ska jag ta ett glas vitt vin och bara njuta av höstlovet. Imorgon bitti ska jag och Malin ut och rida... blir nog runt Tromtö. Det ska bli såååå nice :)

Over and out.