19 sep. 2011

Uppdatering Ruby...

Ja det var ju ett tag sen jag skrev om Ruban... Det händer ju lite för mycket annat samtidigt så hon har fått stå tillbaka lite i bloggen, eller ja, jag har ju kanske inte bloggat så fingrarna blöder... men, men...

Trött och nöjd Ruban efter ridpass i lördags :)
Hon har iallafall gått från klarhet till klarhet och nu börjar hon greppa det mesta, hon stoppar ordentligt och hon har tillräcklig ork för att kunna bära upp sig i kort galopp oxå. Bytena kommer mer och mer och från höger till vänster så räcker det nästan med att lyfta lite i innertygeln för att hon ska byta... tvärtom så är det två travsteg, men hon vet numera vad som ska göras... Det är ju några dagar kvar tills på lördag :)

Idag var fantastiska veterinären Jörgen ute och kände igenom henne, hon fick följande behandling, lossning i nacke, satt som fasen, och bogarna, det är dem jag känt nu några dagar som en liten störning i rörelsemönstret... Sen var det dags för tänderna oxå, en utdragning och hon har tappat kindtänder och har börjat tappa framtänder oxå... hehehe... borde kanske kalla henne oxå för Gluggen :) Det är hon och Olivia som tappar tänder som bara den här hemma.

Men inga ridrestriktioner och han tyckte att hon är jättefin i muskeltonus och allmänstillståndet... Det är sååå gött att allt slit lönar sig.


På lördag är det KM och jag tänkte faktiskt INTE vara speaker utan helt och hållet gå in för att tävla :) Många klasser blir det och faktiskt nästan bara klasser jag normalt inte tävlar i ;)

Så det blir Trail, Pleasure, Western Riding, Western Horsemanship och så även Reining...

Vi får väl se om vi lyckas ta oss igenom dessa...

Igår roade jag mig med att "blinga" till några bett... Jag tycker ju det här med "bling" är lite skoj :)

Här är mitt fina Les Vogt Cowhorse bett med några efter, före bilder... lyckades lägga dem i fel ordning...





Nu tänkte jag "blinga" till mina sporrar och ett huvudlag... får väl se om det blir några bilder :)

Ha en underbar kväll därute, det ska jag!