6 feb. 2011

Trevlig kväll...

Igår var vi på Maskeradmordet :) En kombinerad 4-rätters middag med ett mordmysterium som spelades i lokalen.... Jag löste mysteriet efter 10 minuter och sen plockade jag några vitala detaljer i handlingen oxå... hehehehe.... Det var superskoj och maten mycket god... Sällskapet trevligt, vi hamnade brevid fyra stycken andra och stämningen var i topp. Tillsammans lyckades vi nästan lösa hela handlingen och hur alla detaljer hörde ihop... Men, jag tog mördaren...

Rekomenderas varmt.
Just nu verkar det som om jag är inne i en sån här mötaspännandemänniskor period i mitt liv. Igår mötte vi som sagt några spännande människor och det fick mig att börja fundera... Varför är Sverige ett janteland? Man får inte vara för framgångsrik, man får inte tro på sig själv för mycket, man får inte vara för oframgångsrik, ha för bra jobb, ha för dåligt jobb... Gör man detta så riskerar man att folk tittar snett på en.. Varför?
Om man mot förmodan blir framgångsrik på något så ligger det ett oerhört arbete bakom denna framgång. Förmodligen har personen offrat mycket under vägen dit och då borde man ju rimligtvis få njuta av frukterna av sitt slit...eller?

Så verkar tyvärr inte vara fallet här i Sverige och jag har mött fler människor som inte klarar av framgång eller självförtroende än de som genuint blir glada av att träffa på detta. Spelar det någon roll vad man tjänar, vilken position man har, vilka prestationer man gjort eller är det kanske så att människan bakom detta kan vara en driven, spännande, ambitiös person som kan vara inspirirerande och om man vågar släppa sin egen avundsjuka faktiskt kan bidra till egen framgång... Bara genom att det blir bevisat att det går.

Jag säger som Alice i underlandet... Jag brukar tro på så mycket som 6 omöjliga saker redan innan frukost...

Nu ska jag ut till stallet och njuta av solen och min fantastiska häst... Och umgänge med inspirerande och bejakande människor...

Ha en underbar dag och ta vara på alla chanser som ges... med öppna ögon :)