22 mars 2012

Varför Hackamore, snafflebit, two-rein och bridle, Les förklarar...

Detta korta inlägg riktar sig mer till er som inte är så insatta i Vaquero filosofin hur man utbildar en häst från unghäst till färdig stånghäst... Och till alla er som inte alls håller på med western men undrar vad fasen jag pratar om ibland :)

Då det finns en levande legend som förklarar det här mycket bättre än vad jag gör så lämnar jag ädmjukt över till Les Vogt och hans introduction to two-rein... Jag kan varmt rekommendera er att leta reda på så många klipp ni bara kan och ta till er hans kunskaper och filosofier... Jag har själv aldrig fått förmånen att rida för honom men Per för hans tänk vidare och tack vare honom får jag ta del av det... Men en dag då jäklar ska jag se till att få träffa Mr Vogt in person :)

Se, lyssna och njut...




Ha en bra dag!!!

Yeees nu finns stoppen igen...

Igår blev det ett pass i flispaddocken... Och den visade sig vara perfekt för att fila på stoppen i :) Det är sådär uppskattat att träna stopp inne i ridhuset med för många ryttare... Hehehehe...

Inte för att någon sagt något än men en stallkamrat sa igår att det var så bra att rida samtidigt som mig för det blev så tomt i ridhuset då ;)
Nä, hon sa det med glimten i ögat... Hehehehe

Igår satte jag lite mer press på stoppen, nu vet jag att hon är sjysst i kroppen och hon är ju uppenbarligen stark nog för att börja jobba lite mer... Och det gjorde hon... Underbara lilla ponny, vi fick till några riktig goa stopp där hon satte sig mjukt och djuuuuupt!!! Hon är så sjukt fin i kroppen nu att jag ibland bara står och tittar beundrande på henne ;) svårt att tro att hon för ett år sen var så illa däran att jag vid den här tidpunkten inte kunde rida henne alls...

Men man ska inte älta det förgångna utan tacka för alla erfarenheter och blicka framåt!!!


Ha en underbar dag. Det ska jag!!!

-ofcourse I am using my iPhone for this...