21 nov. 2011

Tecknartalang utöver det vanliga...

Utanför Falköping i ett rött litet torp bor en gammal skolkamrat till mig. Jag återfick kontakten med henne för ett par år sen tack vare en annan gammal vän och Facebook :)
Hon hade lagt upp ett par teckningar hon gjort i ett album och jag bara häpnade över hur jäkla duktig hon är...
Hon heter Jessika Björk och äntligen har jag lyckats "muta" henne tillräckligt för att rita av Ruby ;) eller ja, för två år sen hade jag ju lixom ingen häst att låta henne teckna av men min plan har varit att låta henne teckna något åt mig...
Teckningen <3 I lööööööv!!!

Dessutom har hon inte "vett nog";) att ta tillräckligt betalt för sin talang och en teckning typ A3 kostar 450:- Mitt tips är att passa på och beställ nu innan hon inser hur duktig hon är och faktiskt börjar ta betalt ;)

Så nu hör du Jessika... du är GRYYYM på att teckna :)
Allt man gör är att maila en bra upplöst bild på det man vill ha avtecknat till jbranchgirl@hotmail.com och sen komma överrens med Jessika.
Orginalet av Ruban :)

Hon tecknar inte bara hästar utan det mesta som går att teckna av :)


Jag har med Jessikas tillåtelse "stulit"  några bilder från hennes Facebook för att kunna visa er hur duktig hon är :)
Känner ni igen Todd Fitch från Luckyrider artikeln?


Grymt detaljarbete...


Imponerande...

Som sagt, jag har fått tillåtelse att publicera dessa bilder av Jessika men vill ni använda några så får ni kontakta henne själva: jbranchgirl@hotmail.com

Nu ska jag fortsätta blinga litegrann till i dagens gråa väder :)

Helgens happenings...

Det har varit en produktiv och rolig helg :)

Trots att det är mörkt ute och tyvärr så lyser solen med sin frånvaro så är jag grymt glad över att slippa snön... Förra året var det ju typ en halvmeters snö och skitkallt just vid den här tiden. Men i år är det härliga +8 grader och barmark, regnet har oxå hållit sig hyffsat borta så det är ganska torrt ute i naturen vilket ju betyder att man kan rida i skog och mark utan att behöva flytväst :)

I lördags fick jag förmånen att följa med och försöka fösa in två förrymda ungdjur, en tjur och en stut... Jag har länge fascinerats över hur snabba kossor är men den här gången fick jag uppleva en helt ny nivå av deras snabbhet ;)
Bonden hade fodrat dem på en äng så när vi kom höll de sig där... Men så fort de fick vittring på oss 13 ryttare så hade de en escapeplane redo. Jag såg dem i ca 5 minuter men sen var de puts väck borta, de andra såg dem ett par gånger över ett kalhygge men sen Zaaaapp så var de försvunna... Så nu har jag konstaterat att kossor som sagt inte bara är blixtesnabba utan oxå har Stealthmode inbyggt ;) Trots skallgång med som sagt 13 ekipage såg vi inte skymten av dem mer den dagen... De hade ca 100 ha att röra sig på och jag tycker försvaret kan studera dessa två för hur en vit och en röd ko kan så totalt smälta in i en grön skog är fantastiskt, något för kamoflageenheten kanske...

Nåja, skoj var det att plaska omkring i skogen med Ruban och att bara stå still var en nyttig träning för henne ;) Hon hade noll koll på vad det var vi gjorde men just det här att rida i grupp, nya hästar, rida iväg från gruppen, stå still, inte stressa bara ta sig fram överallt och vara lugn har fyllt ytterligare sidor i hennes erfarenhetsbok.

En sak som jag återigen konstaterade är att hon ALDRIG kommer bli någon hopphäst...hahahaha... vi skulle över en liten bäck och den tekniken hon hade var helt oförglömlig... Först stod hon vid kanten och laddade som om hon skulle hoppa över Grand Canyon... bakbenen en meter framför frambenen och jag lovar att det minst bodde 8 vithajar i bäcken :) Sen tog hon ett språng som skulle gjort en känguru gröööön av avund... Jämfota... hahaha... och mitt i detta jämfota, studds, kråkhopp, ser jag hur hon frenetiskt börjar veva med vänster framhov som om hon försökte greppa luften för att komma längre fram i språnget... Jag är sååå lycklig över att jag hade ett högt bakvalv som höll mig kvar i sadeln och att hon inte dök rakt in i buskaget på andra sidan av "jätte" floden ;) I vinter tänker jag iallafall försöka löshoppa henne lite så hon iallafall får tillräckligt mycket teknik för att överleva ett litet skutt men jädrar vad snabb hon är i sina ben... än så länge har hon inte en aning om vad hon ska göra av dem bara.

Jag är ändå supernöjd med henne då hon glatt traskade på överallt och bara var trevlig att ha att göra med...
Tack till alla andra tappra riddare för en mycket trevlig dag och trevligt sällskap :)

Igår så tog jag mig i kragen och satte fart på hattbands/pannband/smyckestillverkningen hemma... Har sålt lite så lagret har börjat sina... Skoj är det :) Nu hade jag även fått hem lite nytt bling så det resulterade i några riktigt fina saker...


Ett hattband ska jag skicka till en vän Jessika Björk som gjort en fantastisk blyertsteckning av Ruban, hon är verkligen grym när det gäller att teckna.. :) Jag återkommer snart med ett mer informativt inlägg om henne.

Ett smakprov på en av designerna... Denna har jag själv :)
På lördag är det Glöggbjudning hos Larum Häst och Foder och jag tänkte vara där och visa upp lite bling och ge tips på hur man kan blinga upp sina gamla saker för att få ett gäng nygamla saker till nästa års tävlingsäsong :)
För ett tag sen fick jag frågan om jag kunde fixa något snyggt bling till de som tävlar med hjälm... Jag jobbar forfarande på det men en detalj man skulle kunna fixa till är rosetten bak på hjälmen :)
Men, istället kan man ju ha ett riktigt snyggt pannband till hästen :) Och man kan ju ha ett snyggt hattband till hatten som man har på sig när man inte rider :)

Jag måste erkänna att jag verkligen älskar varenda litet Bling jag tillverkar och det är nästan smärtsamt att behöva skiljas från dem... hehehehe... samtidigt är det ju superskoj att andra oxå uppskattar dem ;)
Kollektionerna kommer aldrig bli speciellt stora för jag vill verkligen att varenda sak ska vara mer eller mindre unik :) Så när en modell sålt ett visst antal kommer den designen inte finnas tillgänglig mer... Dock kommer en modell att finnas som standard för att hålla nere priset och leveranstiderna... Jag beställer det mesta av mitt material från andra länder och letar hela tiden efter högsta kvalitet på stenar och infattningar...

Men det är sjukt skoj att få tillverka vackra saker och varenda liten sak skulle jag som sagt själv gärna använda :)

Jag ska fota dem här i veckan och uppdatera sidan lite...

Sen vill jag bara skicka ett STORT tack till världens bästa Maria på Larum Häst och Foder som hjälper mig att hitta förpackningar, nytt bling, promotar mig överallt och bara har massor med ideér och tips!!!


Så har ni vägarna förbi på lördag titta in hos Larum Häst och Foder  :)

Ha en underbar dag därute... det ska jag :)