9 okt. 2015

Kommer ni ihåg Rubs kontaktannons och lite piff och puff...

Den jag satte in här i Januari? Ensam igen  när förtvivlan över att Rubs alltid skulle få gå själv i hagen. Tänk vad helt otroligt allt ibland bara löser sig.
Extrema situationer ledde till att Bosse flyttade till oss och bättre hagsällskap finns inte. Han är precis en sån sällskapsherre som eftersöktes :) Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att detta skulle bli lösningen men känner en enorm tacksamhet för det!

Sen att Bosse ju har en väldigt speciell plats i mitt hjärta gör ju inte saken sämre. Han är verkligen en underbar individ med ett hjärta av guld och en stor portion humor.
På söndag tänkte jag att han skulle få göra debut av ett annat slag. Denna häst är en av de mest fåfänga jag känner, flätar man manen så går han och kråmar sig som bara den. Samtidigt är han en skitgris utan dess like och har alltid fläckar från olika konsistenser... ordentligt ingnuggade i pälsen.
Jag svor på att aldrig mer ha en Cremello men Bosse är väl undantaget :) Som Gunsan sa, han kan ju inte hjälpa att han är född med den färgen... Nä, det kan han inte och samtidigt som den är allt annat är praktisk så är han ju läcker med sin vaniljvita päls, rosa mule och ljusblå ögon.

Nåja, det var ju inte det jag skulle skriva ;) För ett tag sen la jag upp nån bild på oss i Piff och Puff utrustning, anledninge... Jo, vi ska faktiskt starta dressyr.
Galet? Ja, kanske... Onödigt? Beror på vem du frågar... Skoj? Japp!!! Utav bara fasen :)
Just nu så håller jag ändå på att bygga upp honom och styrketräna, med andra ord jag rider ju i stort
sett bara dressyr. Kosseträningarna har inte kommit igång än och fokus är ju att få igång den gamla kroppen, strecha, stärka, böja, likrikta och mjuka upp. I helgen är det dressyrtävlingar på klubben 10 min hemifrån och då jag var snabb med anmälan så anmälde jag oss till Lätt B:2 2003.
Programmet går på lång bana och det är mer vägarna och noggrannhet som är det viktiga i detta program än tekniska svårigheter. Inga byten, inga sidovärtes rörelser eller andra rörelser från de högre skolorna. Men det blir nog bra ändå, alltid kul att få omdömen och se hur versatile hästarna är.

Jag är helt övertygad om att Bosse kommer vara helt nöjd med att få knoppad man, lindor på benen och få komma ut och visa upp sig inför publik... Det är ju lixom hans grej, sen vad han gör är nog mindre viktigt... för honom alltså ;)

Ikväll börjar alltså projekt göra ren Bosse då det krävs flera dagar för att få honom vit... Sen kör vi 09:04 på söndag!

Ha en underbar dag därute det har jag!!!