9 maj 2012

Austin, Texas...

Äntligen är jag här där jag borde vara... hehehe... eller ja, på ett hotellrum i den stat jag borde vara, Texas...

Vi kom hit i söndagskväll och jag sitter och skriver nu onsdag morgon. I måndags så njöt vi av Texas värme och sol vid poolen för det ska tydligen regna resten av veckan här... Måste erkänna att jag har sett ett väldigt vått USA den här gången.
Igår var det verkligen soaking wet ute och jag och Olivia började köra runt till de Western butiker som finns i området för att jaga en hatt till mig ;)

Vi åkte till Callahan´s först, mysig liten affär som kändes som våra Granngården men a la Western, mycket jeans och annat men mest för ranchers som verkligen jobbar och inte för en showdonna... hehehe... De hade lite hästutrustning och det var Weaver som var märket...

Gillar dealen på bootsen ;)
Trots att det fanns hur mycket som helst så köpte jag inte något här, planerar att åka tillbaka typ imorgon...
På vägen till nästa ställe åkte vi förbi en liten affär i ett Mexikanskt område Saucedo Brothers och jag var ju bara tvungen att gå in ;)

Viiilka boots de hade, to die for ;) det syns en enorm skillnad i modet mellan Amerikanarna och Mexarna här, Mexarna är mycket mer för färg och att vara snygga, bootsen är rikt utsmyckade och skjortorna vilda. Amerikanarna är lite mer tillbakadragna i sina designer av skjortor och boots.

Här inne fanns det även ett gäng Garcia bett... men jag köpte inget då de var "dyra", det var mycket bra pris på dem dock... Önskar ännu en gång att jag fått tillbaka pengar på skatten istället ;)

Nu rullade vi in på Cavender´s boots city... OMG... Detta är verkligen himmelriket för en wanna be Cowgirl... hehehe... boots var man än såg sig om och allt annat för sin utstyrsel i showarenan :)

Sjukt skoj att bara gå omkring och titta på allt...

Hittade min drömbil ute på parkeringen...

Sen var det dags för Sheppler´s... Även här hur mycket kläder som helst... Provade Justin hattarna och de var riktig snygga och sköna men tyvärr fanns det bara en svart hatt i min storlek och jag var ju ute efter en vit eller ljus. Det där med X5 eller X20 eller så är en hel vetenskap... Olika märken har olika blandningar och olika kvaliteér på sin ull men jag fick känna på Pers hatt för ett tag sen och ju mer de känns som sammet desto bättre kvalité. Kan vara ett enkelt sätt att bedömma kvalité utan att räkna om till Stetson normer... Men en sådan Patrone hatt är ju drömmen... lite senare när jag gjort mig förtjänt av en... ;)

Det slutade med ett besök i ytterligare en Cavender´s där jag äntligen hittade en ljust beige hatt, har så litet huvud att det faktiskt är svårt att hitta någon med rätt storlek... Men det blev en Cavender hatt 5x som känns sjukt skön att ha på sig. Jag ska nog även försöka ta mig tillbaka till Callahan´s och inhandla en stråhatt som är skön... hehehe...

Men jag har inte hittat någon riktigt bra hästgrejjor shop än, antar att det är på shows som man hittar själva utrustningen... Men jag har några alternativ att åka till och imorgon ska det enligt väderleken regna så de är väl bara att ge sig ut i trafiken igen...

Idag går andra saker före, typ göra läxan från skolan så jag får sitta och vakta henne ett tag nu...

En sak som jag nog tyvärr inte hinner är att åka ut och rida, det är ju lite knepigt när man inte har kontakterna och när Olivia ska med, Ajje jobbar ju som bara den... 

Jag vill INTE åka hem, jag vill stanna här och upptäcka mer av Texas... Jag verkligen känner att detta är jag inte klar med mer kött och mer Texas heat... Och mer hästar!!!
Fasen jag är väl en av de få som åker över hit och inte ens lindar ben... hahahaha... Nåja, jag har iallafall fått se Boots, hattar, jeans och skjortor i mängder :)

Sen känns det ganska jobbigt att åka ifrån Ajje... Men han kommer nog hem snart.

Men jag saknar min lilla ponny så det gör ont i hjärtat och det ska bli så skoj att komma hem till henne igen och alla tävlingarna som är på gång ;)


Men nu börjar det bli dags för lunch och jag har hört att vi ska äta på Rudy´s...

Sen verkar det som om solen hittar hit igen och jag och Olivia ska nog hänga nere vid poolen i eftermiddag...

Är det fint väder imorgon tänker jag nog banne mig försöka hitta en ranch och iallafall få titta lite på hästarna där ;)

Ha det bra det ska jag...