10 aug. 2016

Att satsa på rätt häst…eller gren... eller ko...eller helt enkelt inte alls...





Såhär ett par dagar efter QSM har jag funderat lite på vad mitt eget vägval kommer innebära.

Team Knoester :)
Jag satt upp på Rubs igår, barbacka och med redgrimma… Vi red ett par Ranch Riding mönster och jag tror verkligen att detta är rätt för oss, jag tror hon kommer bli en ännu bättre Reininghäst tack vare denna gren då det blir mer hjärngympa och hon inte kan ta saker och ting så himla förgivet som hon gör. Tror även att jag ska lägga in trail på hennes tävlingar så hon får ännu mer att fundera över och inte bara ösa på ;)

 

Konstigt nog kändes det inte konstigt att åka från Skara fast det var kosseklasser in action… Men hur som under dessa år vet jag att jag har en riktigt fin kossehäst och om tillfälle dyker upp att leka lite så gör vi gärna det J men att orka försöka satsa på det… Nej, det gör jag inte längre, det kostar för mycket på alla sätt och vis. När kostnaden går över det man får så är det inte längre värt det, framförallt när man hela tiden känner att all den energin och engagemanget man lägger ner inte räcker till ja, då är det dags att se över sin situation.

 

Tycker det är väldigt konstigt att det var så få ekipage anmälda till kosseklasserna på QSM, bra anläggning och nära för många, för mig blev det alldeles för mycket pengar för att känna att det skulle vara värt att gå in i någon klass. Men det finns ju ett helt gäng som bor i närheten, som inte behöver ha uppstallning, boende etc utan skulle kunna åka dit över dagen… Fast jag förstår dem ändå…

Här är en uträkning av vad en klass skulle kosta för en kosseklass i AQHA, då antar jag att man redan är medlem och att man då inte behöver uppstallning, boende eller stora resekostnader:

 

AQHA Horse fee                                      165 kr

Cattle fee                                                  300 kr

Veterinär                                                   100 kr

Office charge                                            300 kr

Start avgift                                                300 kr

 

Summa:                                                   1165 kr för ca 2,5 min kossetid…

 

I mina ögon så är detta inte längre försvarbart… Tyvärr…

Jag köper att det kostar att arrangera, inga problem, men tror även att just detta skrämmer bort många, dessa grenar dessutom är förenade med stora övriga kostnader såsom clinics då det är få förunnat att ha egna kor att träna på.

 

Kanske låter jag lite bitter men det är jag absolut inte, kossor är superskoj, det är en av anledningarna till att jag började med western, det är en av anledningarna till att jag köpte Rubs och kanske kommer det nya möjligheter i framtiden vad vet jag. För tillfället så tar vi en paus från dessa arenor, hur länge? Ingen aning J

 

Så till alla därute, ha en fantastisk dag, det har jag J