2 okt. 2012

Mer kosseträning...

I helgen fick Ruby och jag ytterligare ett par tillfällen att träna med kor... Sååååå jäkla skoj är det.

I lördags var det ett par riktigt pigga damer så Ruby växlade upp några snäpp och återigen blev jag varse om att jag inte har en jävla aning om vad jag håller på med... men... att Ruby helt klart är avlad för detta :)

Madde försökte lite fint lägga fram det där med att jag lägger mig i Rubys jobb lite för mycket... hehehe... Jag veeeeet!!! Det är ju typ det jag får höra och det är märkligt hur svårt det ska vara att bara lämna över...
Men jag försökte verkligen och vissa gånger lyckades jag bättre med att bara åka med... Ruby tyckte det var grymt kul och hon är fantastisk... jag kan erkänna att jag i ett par svängar lättade lite väl mycket i sadeln... Ruby verkade tänka; men för fasen, nu har jag ju koll på hur jag ska göra kan du för en gångs skull hålla i dig i hornet och inte störa.... Kan helt ärligt säga att någon gång flög tanken... shiiiit det här vågar jag inte, genom huvudet ;)

En annan sak jag gör är att tveka... Som sagt än så länge påverkar jag ju Ruban ganska mycket negativt då hon lyssnar lite för mycket på mig...

Det positiva är ändå att Madde tycker att vi går framåt och att jag den här gången la mig i mycket mindre och överlät mer till Ruby. Och det är ju tyvärr det som saknas... Kotid... sadeltimmarna där man jobbar kossor...

På söndagen var vi redo, jag kittade upp med hjälm utifall att... och lördagskvällen hade jag mentalt tränat på att slappna av och inte tveka :)
Den här gången var det två något lugnare damer och för mig var det superbra för jag kunde känna efter vad Ruby gjorde... Ruby å andra sidan tyckte det gick för långsamt... hahaha.... Ett par gånger blev jag helt nollställd och hade ingen aning om ens vilket håll vi skulle ta vägen men på slutet fick jag ihop lite flera bitar. Hur viktigt det är att hålla om med benen, positionen vid kon och lita på min fantastiska ponny :)

Jag är väldigt nöjd med helgen och Madde har återigen förklarat saker och ting väldigt väl för mig...
Sen säger hon samma saker som Per säger till mig... bra eller dåligt? Ja, jag tycker det är bra för det är inte tusen saker som behöver rättas till utan det handlar mer om att våga ge ansvaret till Ruby och bara hänga med.

Som de båda säger... Jessica ska du styra detta och låta Ruby vänta på dig... då kommer ni aldrig hinna med en enda ko... Hon är avlad för detta är du?

Hahaha... underbart, jobbigt ärliga är de men det är så jag vill ha det annars lär jag mig aldrig :)

Ha en underbar dag därute det ska jag....