4 juli 2011

Kort summering av Chappen 2011...

Japp, så var en hysteriskt, hektiskt och fantastiskt rolig vecka till ända...

Från att inte skulle tävla alls fick jag äran att återigen få tävla bästaste Bosse!!! Tack Fia!!! Jag och Per tävlade Teamsorting tillsammans, i kvalet gjorde vi riktigt bra ifrån oss och hade med oss 5 djur i första heatet och hela 7 stycken i andra heatet :) Tyvärr lyckades vi inte i Semifinalen då kossorna var stora, starka, smarta och helt enkelt respektlösa mot hästarna. Årets ökända kossa var 0:an eller hon med hjärtat i pannan och piercing... Jag stod lite fel i första heatet och hann inte heada den, så istället backade jag honom och hon tryckte sig igenom mellan staketet och hans rumpa... Å andra sidan så tog den kossan upp en fight mot hästarna innan och hon var helt enkel farlig.
I andra heatet var kossorna redan ganska uppskruvade och jag fick två emot mig... Här måste jag väl helt enkelt erkänna att min orutin och tuffa kossor inte gav mig fördel på oddsen... så de sprang förbi.
Trist för jag vet att jag och Bosse kan såååå mycket bättre, Per och Lucky gjorde ett superjobb med att sortera ut djuren men som sagt kossorna var inte speciellt samarbetsvilliga. Med facit i hand så gick man alltså till final med två djur i ett heat... Vi gav förslaget att alla lagen skulle gå till final så att framförallt hästarna fick en bra upplevelse därinne istället för att bli totalt manglade men givetvis ville inte de lag som fått djur ha mer konkurrens... Kan i och för sig förstå det men semin kördes inte på helt rättvisa villkor... Nåja, domaren dömer och det finns fler tävlingar.
Det personliga som svider mest är att jag verkligen ville vinna resan till Anneli... Hade varit sååå skoj att kunna ge henne den efter allt hon gått igenom :)

Jag saknade dig där babe!!!
Jag på Bosse och Per på Lucky inför första heatet i Semifinalen... ps har stulit bilden från Stall Kalsbogården :)


Fia har ju återigen visat att hon är en av världens absolut snällaste människor, jag och Olivia fick låna hennes husvagn att bo i. Helt makalöst, tre rum och kök... typ :) och sen givetvis att få låna Bosse bus igen :)

Fia och Bosse gjorde en helt underbar freestylereining i den ännu mer fantastiska utstyrslen Lilla My på Mumintrollet :) Jag har tyvärr inga bilder än men jag lovar att slänga upp dem här. Bosse har aldrig tyckt att han varit så snygg... någonsin!!! Hahahaha... Tyvärr, var det inte alla som tagit till sig det här med att klä ut sig och bjuda på en show... Tycker faktiskt inte att ett par Batwingchaps är speciellt underhållande... Men tack och lov så var det någon med lite mer showsence som vann... Det fanns dressyrryttare, riddare, svenska flaggor och sjömän inne på banan... Tack alla för er härliga anda :)
Förslagsvis så bjuder Chappen på camping och stallplats för alla inbjudna freestylers och inte lockar med prispengar... Då kanske det verkligen kan bli en SHOW och inte lättförtjänta pengar... ;)

Sen red Fia även Teampenningen med Jimmy och Janne och de kom tvåa!!! Snyggt, lugnt och smart taktik. De som vann var ju kanske inte helt oväntade Per, Jason och Brody... hehehe... känner mig stolt över att faktiskt ha ett finger med i spelet att sätta ihop lag :) Sååå, snyggt och proffsigt gjort av cowboysen!!!

Team JAS snackar taktik Jimmy/Remedy, Janne/Santos och Fia/Bosse, ps har stulit bilden från Sabine Wiberg :)

Per red ju även Spectacular på Lucky och jag tycker att de gjorde superbra ifrån sig med tanke på att det är Luckys första stora klass... Det var ju bara några världsmästare och världsmästarhästar att slå :) Lucky har ju även gått sorting och penning och jag är grymt imponerad av honom... Så cool och tålig den lilla hästen är :) Han och Anneli har ju tiden framför sig och med den här starten så kommer det ryka på banorna i framtiden om dessa.
 
Per vann även en omröstning som alla funktionärer gjort, för bästa sportsmanship, hästhållning och attityd till tävlingkarusellen... Ja, jag kan ju inte annat än att hålla med!!! Grattis Per du är väl värd detta och det har känts som om du hittat lite glädje i tävlandet igen :)

Att vara runt familjen Larsson är i övrigt väldigt spännande... Speciellt när man har EN liten nyckel till sadelkammaren...hehehehe... den var givetvis precis överallt, förutom just där den behövdes... men, men learning by doing, det blir bättre nästa år.

Den som ändå gjort det största intrycket den här veckan är Johanna... SHIT Pommes!!! Vilken Spectacular hon fick till!!! För att inte tala om hennes leende efter ridningen, det var äkta glädje, att vinna över sin egen nervositet och faktiskt slåss mot de "stora" gubbarna :) Cooooolt!!! Att komma in på en häst som för några år sen höll på att bli utdömd. Jag är grymt imponerad av henne, på torsdagen nästan drog hon sig ur på grund av nervositet men satan i gatan, hon bet ihop och gick in och red som sjutton. Inga rosetter i världen  kan ersätta det mod hon visade :)

En annan som jag oxå haft förmånen att få lära känna lite bättre är Brody... Jag använder Johannas uttryck...Vilken kille!!! Så skoj att se honom rida alla olika hästar i typ allt... Han har verkligen framtiden för sig och en mer ödmjuk och artig kille har jag nog inte stött på förut. Sen att han dessutom sjunger med en röst i världsklass gör ju inte saken sämre... Men det bästa har varit alla 1000 frågor han har och timmar av diskussioner om precis allt!!!  Detta är någon vi kommer höra mycket om inom en snar framtid tror jag och jag kan bara säga att han verkligen är genomgod med mycket humor och hjärtat på rätt ställe.

Här är ett smakprov...



Det finns så många fler som borde omnämnas i positiva ordalag; Ida, Carro, Affe, Per, Sofi, Roger och alla underbara EWR:are som fanns på läktaren för att nämna några:) Ni är bäst!!! Det är grymt att se vilken underbar sammanhållning vi har i vår lilla klubb :)

Jag har tyvärr inte så många bilder men ska jaga tag på några :) Sen finns det hur mycket som helst mer att skriva om men det får vi ta senare i veckan...

Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag äntligen få sova i min egen underbara säng!!!

Ha en underbar kväll därute!!!