29 jan. 2012

Sadeldrömmar och sadel SPA...

Tack och lov har Rubys bakben blivit normala och det verkar inte som om överansträngningen var någon långtida grej. Hon är pigg som sjutton och känns rätt så hemma här nu. Detta innebär ju att hon får lite mer energi till att hitta på annat...hehehe... inte för att hon någonsin är dum men lite det här... men guuuuud vad rädd jag helt plötsligt blev för spegeln där borta som vi ridit förbi 10 gånger redan :)

Den här veckan har jag hunnit rida lite mer och idag på slutet av passen kändes hon riktigt fin ;) Jag har de två sista gångerna ridit med Hackamoren, den är grym när man verkligen ska få igenom eftergiften tycker jag... Tyvärr har hon fått skav av den så när Per kommer ner får vi justera den lite, hon har förmodligen grovnat lite i ansiktet sen i September när vi provade in den... Det händer ju inte lite med hennes kropp just nu... Suuuuuck ;)

För en vecka sen insåg jag med experthjälp av Mia från Larum att min älskade Dee Buckner sadel inte ligger optimalt på henne just nu... Den ligger faktiskt ganska bra ifram men den är för platt i bak och då får hon för mycket svängrum när hon rör sig och sadeln hindrar bla galoppjobbet... Förstår ni?;) Hur som helst så vill jag ju inte riktigt köpa någon ny sadel än då jag vet att detta året kommer vara ett helvete när det kommer till den detaljen... Hon kommer förmodligen ändra sig ganska kraftigt i kroppen då hon är på gränsen till att bli stor och vuxen ;) Just nu har jag fått provlåna en sadel som ligger bättre men det är ett litet problem med den... Jag har ju inte världens längsta ben och sadeln är för någon 1.80 människa... Trots att jag har fendrarna på det innersta hålet är de ett eller två hål för långa... När jag ska rida lätt får jag nästan stå på tå... Hehehehe... Detta kommer i veckan att avhjälpas med en huggpipa men tills dess får jag stå ut. Det är en Reiningsadel och jag gillar den hyffsat ;) Men några saker har jag snabbt kunnat konstatera... Jag tycker inte om nya sadlar... De knarrar, fendrarna är felvridna och tyvärr är det inte så mycket själ i dessa massproducerade sadlar... Jag har alltså blivit bortskämd med min handsydda, überfina Dee Buckner... hur i helskotta ska jag hitta något liknande??? Jag ska absolut satsa på en kvinnosadel alltså en med ett lite smalare säte... Vilken skillnad det blir i sitsen :) Och jag ska nog inte låsa mig till Cowhorse utan faktiskt se mig om efter en riktigt sjysst Reining... Den kommer nog främja min sits ännu mer ;) Vilket märke det kommer bli till slut har jag ingen aning om... Jag är ju lite kär i Pers sadlar och de jag ridit i har varit sjukt sköna...
Men sen har jag ju tyvärr upptäckt Continental Saddlerys Rock Stars sadlar och jag är käääääär!!! Dom bara skriker JEEEEESSIIIICAAAA med sin design... Här är några smakprov :)

Sadeln heter ROCKSTAR...

Sadeln heter DIVA... Visste ni om att jag döpte min första egenuppfödda häst till just Diva... ;) Så ni fattar ju detta är ju bara min sadel...

Sadeln heter OUTLAW

Jag har dock aldrig ridit i en Continental saddlery och har inte någon riktig koll på hur de är... Jag vet bara att designen på dessa är såååååå jag... :) Kanske helt enkelt får köpa en helt ren sadel och be någon toola den :)

Just nu är min sadel på SPA hos Mia och shiit vad fin hon börjar få den <3 Hon har putsat upp den som bara den och lyckats får bort en hel del av den färg som jeansen har färgat av sig... Idag var jag förbi en runda och pussade lite på den... hehehe... Men jag kan varmt rekomendera att lämna in era sadlar till henne för upputsning och smörjning... Jag tycker jag är ganska pedantisk när det gäller mina grejjor men Mia har en hel arschenal med putsgrejjor som jag inte visste fanns :)

Nåja, nu är det strax dags för sängen... Efter en supertrevlig tjejkväll igår är jag lite tröttare än vanligt kl 21.00 på kvällen :)

Ha en underbar kväll därute det ska jag :)