14 sep. 2015

Vi bor vackert...

Jag genomgick en ögonlaser för några veckor sen och därför har jag inte kunnat rida på ett tag. Olivia har ridit lite så hästarna har ändå hållits igång.
I fredags så kände jag att nä, nu kan jag inte hålla mig längre, egentligen ska man hålla upp i en månad om man håller på med extremsport... hmmmm, jag vill väl inte erkänna att ridning är extremsport men det kan ju vara ganska extremt ibland, med tanke på hur skitigt det kan vara och vilka risker man faktiskt tar.
Nåja, jag hade iallafall två hästar att motionera och lite för lite ljustid så på med fårskinnspad på Rubs och Bosse fick vackert följa med som handhäst. Nerför branta backar och upp igen, Rubs var taggad och Bosse inte så taggad, jag tror mina armar blev några centimeter längre ;)
Måste lära Rubs att gå som handhäst... tror det blir lättare, om hon skulle acceptera det vill säga.

Samma i lördags, dock hade jag tid men det är himla mysigt att rida ut och ha med en handhäst så samma upplägg igen, rida Rubs och Bosse på släp. Sen är det bra för honom att slippa belastning de första dagarna efter skoning då han är ganska ömfotad. Hur som, samma backe igen och vi vågade oss på en ny väg en sväng, dock så kände jag att jag inte hade en aning om vart jag var påväg så jag tänkte att det kollar jag innan jag irrar iväg för långt. När vi kom tillbaka till stallet gick vi in på banan lite för att kolla om Herr B skulle behaga galoppa lite... Men där gick nog gränsen för hur mycket man som vit muminponny går med på att bli runtsläpad... Visst han tog galopp men under protest och inte speciellt glad... Nåja, även om man är gentleman kan man kanske inte stå ut med allt...
Grönviken between the ears.

Igår så var Olivia med och vi red ut en helt fantastisk långtur, längst havet uppför Alnös branter in i skogen, där vi hittade rakbanan :D
Härlig galopp på två pigga och glada ponnys, dit kommer vi rida igen! Sen in i skogen och förbi tjärnen, där det tydligen växer unika växter, vidare längst fina stigar och till sist tillbaka till stallet.
Jag insåg vilken otroligt fin ö vi bor på och vilken variation i natur det finns på ön!


Ha en underbar dag, det har jag!!!